Comparteix.tk - Directori d'enllaos (elinks) per a la xarxa eDonkey2000 (eD2k) / eMule Sí a TV3 al País Valencià
INICI Afegeix un eLink Novetats Populars Fòrums TOP 10 Mapa de categories Enllaços
 Ubicació >> Arrel >> Sèries >> Mecanoscrit del segon origen RSS

  Avançada 


 Títol  Mecanoscrit del segon origen [1x01] [Mecanoscrit.cat] (ID: 9064)
Gràfic comparatiu de vots
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 eLink  ed2k://|file|Mecanoscrit%20del%20segon%20origen%20 ...  
 Puntua  Vots: 11 | Puntuació:10.00 punts
 Detalls  Mida: 300.41 Mb | Format: AVI | Historial eD2K
 Altres  Visualitzacions: 5560 | Descàrregues: 2023 | Comentaris: 4
 Enviat  Per PIZARRÍN el 31/03/2008
 Imatge   mecanoscrit[1].gif (7.4K)
[Video Mp3 català] per PIZARRÍN [Mecanoscrit.cat]

Història de "Mecanoscrit del Segon Orígen"

"Mecanoscrit del segon orígen" basada en la novel·la de ciència ficció de Manuel de Pedrolo va ser la primera sèrie que Televisió de Catalunya produí íntegrament. La aposta por portar a la petita pantalla el best-seller -que en aquella època havía venut cap els 13.000 exemplars- significava l'inici d'una nova política de producció de TVC.

Dirigida per en Manuel Reguant, sobre un guió de Xesc Barceló supervisat pel mateix Pedrolo, aquesta producció de tres hores de vídeo -que va substituir en pantalla a Kiu i els seus amics- s'emetria en un format de set capítols de mitja hora de durada, durant les festes nadalenques del 1985, els diumenges entre el 29 de desembre del 1985 i el 9 de febrer del 1996, entre les 21:00 i les 21:30 hores.

La producció televisiva de Reguant segueix fidelment l'argument desenvolupat por en Manuel de Pedrolo al seu llibre. Una invasió d'extraterrestres destrueix la Terra i només aquells que durant el moment de l'atac es trobaven sota l'aigua aconsegueixen sobreviure. Aquest és el cas de l'Alba i en Dídac, una jove de 14 anys i un nen de 6, que contemplen horroritzats com el seu poble ha estat en segons convertit en runa. Alba i Dídac es refugien al bosc i han d'aprendre a sobreviure en plena natura. La sèrie finalitza amb una escena en un museu del futur, en el que una guia explica a uns nens coses dels seus avantpassats, que no són altres que els protagonistes de la història.

"Mecanoscrit del segon orígen", tingué un pressupost ajustat -només dotze milions de pessetes- i fou rodada en set setmanes, entre els mesos d'agost i setembre d'aquell mateix any 1985. Va ser, tantmateix, una gravació més que no pas un rodatge, ja que la sèrie només recollia só de referència i llavors els actors havien de ser doblats. El seu director, Ricard Reguant destacava el treball del director de fotografia (Juan Carlos Lausín) i de l'equip de decoració i ambientació d'Agnès Ricart, doncs van haver de fer un gran esforç per tal de recrear paisatges i escenes en les que es reflectís amb credibilitat una Terra apocalípticament destruïda, una Barcelona arrassada.

Reguant eligiria a uns joves novells pels papers principals: Àgueda Font (Alba), Guillem d'Efack (Dídac nen), Moises Torner (Dídac adolescent) i Maria Fernanda Gil (Guia del futur), essent aquesta darrera la única actriu amb experiència professional. Segons confesava en Ricard Reguant en una entrevista amb Victor M. Amela per a TP: "L'únic problema ha estat no sortir-se del pressupost, perquè hem gravat en molts llocs, como ara Belchite, Delta de l'Ebre, Riells, Caldes de Montbui, l'Escala, Mallorca, Gavà i, per descomptat llocs de la ciutat de Barcelona".

"Mecanoscrit del segon orígen" aconseguí bones crítiques i acceptació del públic, encara que el reduït nombre de capítols no afavoriren la seva popularitat. Va ser reposta durant els caps de setmana de l'estiu de l'any següent (del 23 d'agost al 17 d'octubre del 1987), els dissabtes a les 19:30 hores i els diumenges a les 20:00, passant en aquesta ocasió gairebé desapercebuda.

Segons algunes informacions pot haver estat emesa per algun canal local com ara CityTV pels volts del 2003.


Aquesta informació ha estat extreta gairebé per complet i traduïda de http://www.iua.upf.es/~laura/WEB_TVC/serie85.htm

Capitol primer:

Producte d'una baralla, un nen, en Dídac, és llençat al riu per uns altres nois. L'Alba salta a l'aigua per tal de rescatar-lo, mentre uns platets voladors apareixen en el cel.

Cinema Fantàstic en català a Mecanoscrit.cat Nom d'Usuari  Puntuació  Data  
 Txus   01/04/2008 Elimina
 Comentari
Obra cabdal de la (poca) ciència ficció catalana.
 xore   03/04/2008 Elimina
 Comentari
No foteu que hi ha una serie!? ja me l'estic descarregnat!
 cunyao   08/04/2008 Elimina
 Comentari
Ostres !!! Si en tenia de ganes de veure un altre cop aquesta sèrie !!!
Espero que s'acabi penjant tot, ara només hi ha 4 capítols !!!
 If1   08/04/2008 Elimina
 Comentari
Oi tant!! que s'acabara de penjar tota. És un episodi setmanal.

  1   


Site Meter
L'ús d'aquesta pàgina web implica la lectura i acceptació de la Normativa
En línia des del 14 de desembre de 2004, per i per a la comunitat eD2k
Modificacions i disseny per Comparteix © 2004-2011 - País Valencià