Comparteix.tk - Directori d'enllaos (elinks) per a la xarxa eDonkey2000 (eD2k) / eMule Sí a TV3 al País Valencià
INICI Afegeix un eLink Novetats Populars Fòrums TOP 10 Mapa de categories Enllaços
 Ubicació >> Arrel >> Documentals >> Arquitectures RSS

  Avançada 


 Títol  Arquitectures [01] La Torre Agbar (ID: 6469)
Gràfic comparatiu de vots
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 eLink  ed2k://|file|Arquitectures%2001%20-%20La%20torre%2 ...  
 Puntua  Vots: 0 | Puntuació:0.00 punts
 Detalls  Mida: 233.11 Mb | Format: ? | Historial eD2K
 Altres  Visualitzacions: 1292 | Descàrregues: 587 | Comentaris: 0
 Enviat  Per panotxa el 08/12/2006
 Imatge   arquitectures.jpg (5.4K)
Cortesia del ruc

La Torre Agbar de Jean Nouvel i Fermín Vázquez

Per estrenar la sèrie "Arquitectures", Televisió de Catalunya ha produït un capítol dedicat a la Torre Agbar, una obra dels arquitectes Jean Nouvel i Fermín Vázquez que ha canviat la perspectiva urbana de Barcelona i que ha marcat el desenvolupament de la ciutat que neix en aquella zona de la Diagonal amb el nom de Districte 22@.

Com en la resta de programes de la sèrie, al llarg de 26 minuts es descriurà l'edifici des de totes les perspectives.

Per tant es veurà la imatge que ofereix en l'actualitat, en ple funcionament, però també se n'explicarà la seva història, com es va concebre la idea original i com es va desenvolupar l'obra fins que es va acabar. Tot això es farà amb l'ajut de les últimes tecnologies de la imatge en 3D, utilitzant les maquetes i plànols originals i amb les imatges resultants d'uns rodatges molt acurats.

L'enfocament del capítol, que presentarà l'arquitecte Juli Capella, permetrà recórrer i visitar l'edifici des de fora, passant per les plantes soterrades per anar pujant per les oficines i el restaurant- bar fins a arribar a l'observatori situat a la cúpula.

El guió vol explicar amb imatges les idees originals dels arquitectes que van concebre l'edifici com un gran guèiser que emergiria del fons de la terra per enlairar-se cap al cel de Barcelona.

Una de les singularitats del reportatge és la comparació que es fa de la torre amb unes imatges generades en 3D del quadre de Velázquez "Las Meninas", que serveixen per explicar com aquest edifici de 35 plantes amb una alçada total de 141,5 m sobre el
nivell del sòl i acabat de construir l'estiu del 2005 amb un cost oficial de 132 milions d'euros ha trencat també els horitzons i els eixos del quadre que és la ciutat de Barcelona.

En definitiva, una apassionant immersió en l'arquitectura d'aquest nou símbol de la ciutat de Barcelona i emblema de la companyia Agbar.


 Nom d'Usuari  Puntuació  Data  

  Sense comentaris  


Site Meter
L'ús d'aquesta pàgina web implica la lectura i acceptació de la Normativa
En línia des del 14 de desembre de 2004, per i per a la comunitat eD2k
Modificacions i disseny per Comparteix © 2004-2011 - País Valencià