Comparteix.tk - Directori d'enllaos (elinks) per a la xarxa eDonkey2000 (eD2k) / eMule Sí a TV3 al País Valencià
INICI Afegeix un eLink Novetats Populars Fòrums TOP 10 Mapa de categories Enllaços
 Ubicació >> Arrel >> Programes de TV >> 30 Minuts RSS

  Avançada 


 Títol  Bagdad, Barcelona guerra i pau (ID: 1287)
Gràfic comparatiu de vots
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 eLink  ed2k://|file|documental.30.minuts.tv3.bagdad,barce ...  
 Puntua  Vots: 0 | Puntuació:0.00 punts
 Detalls  Mida: 355.32 Mb | Format: ? | Historial eD2K
 Altres  Visualitzacions: 965 | Descàrregues: 384 | Comentaris: 0
 Enviat  Per Drax el 14/05/2005
docucat

BAGDAD
Un equip de televisió ha pogut gravar la batalla de Bagdad, al marge de les autoritats iraquianes, amb unes famílies d'un barri de la capital iraquiana. El reportatge mostra els dies de bombardejos després de sis mesos terribles d'espera, i descobreix com l'angoixa s'anava apoderant dels ciutadans a mesura que passaven els dies i s'acostava la batalla de Bagdad. La transformació de la família i el barri, on els homes armats, partidaris de Saddam, s'havien fet forts i controlaven els carrers. Les famílies entrevistades poden opinar lliurement davant la càmera, amb crítiques a Saddam Hussein, però també es nota un increment del sentiment nacionalista i patriota, causat per les constants víctimes civils provocades pels bomberdejos.


BARCELONA
"Cap país pot permetre que la seva política de Seguretat Nacional depengui de la quantitat de manifestants que hi ha a Barcelona". La frase de George Bush, pare de l'actual president dels Estats Units, pronunciada davant d'un auditori d'empresaris petrolers, resumeix a la perfecció l'abast i el ressò que han tingut les mobilitzacions pacifistes a la capital catalana.

A Barcelona, les mobilitzacions contra la guerra han tingut un caire ciutadà. La majoria d'actes han estat organitzats per la Plataforma "Aturem la guerra", una organització d'entitats cíviques en què també estan inclosos els partits catalans, a excepció del Partit Popular, però que funciona de forma assembleària. El moviment estudiantil també s'ha afegit amb força a les mobilitzacions i la protesta s'ha estès als carrers de forma pacífica i festiva.

Un equip del programa "30 Minuts" ha anat seguint aquests últims dies algunes de les persones que han participat en aquestes mobilitzacions i algunes de les iniciatives que han nascut en contra de l'atac anglonord-americà i del suport donat pel govern espanyol a la invasió de l'Iraq. Malgrat l'aparença de final de la guerra que té l'ocupació de Bagdad, els pacifistes han decidit continuar les protestes. Pensen que les causes que van originar el moviment encara no han desaparegut i que aquesta forma de mobilització ciutadana pot donar pas a una nova forma de participació política.


 Nom d'Usuari  Puntuació  Data  

  Sense comentaris  


Site Meter
L'ús d'aquesta pàgina web implica la lectura i acceptació de la Normativa
En línia des del 14 de desembre de 2004, per i per a la comunitat eD2k
Modificacions i disseny per Comparteix © 2004-2011 - País Valencià