Comparteix.tk - Directori d'enllaos (elinks) per a la xarxa eDonkey2000 (eD2k) / eMule Sí a TV3 al País Valencià
INICI Afegeix un eLink Novetats Populars Fòrums TOP 10 Mapa de categories Enllaços
 Ubicació >> Arrel >> Pel·lícules >> Història RSS

  Avançada 


 Títol  Els nens de Rússia - Jaime Camino (2001) (ID: 11980)
Gràfic comparatiu de vots
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 eLink  ed2k://|file|Els%20nens%20de%20R%C3%BAssia%20-%20J ...  
 Puntua  Vots: 0 | Puntuació:0.00 punts
 Detalls  Mida: 950.75 Mb | Format: ? | Historial eD2K
 Altres  Visualitzacions: 219 | Descàrregues: 84 | Comentaris: 0
 Enviat  Per Borinot.01 el 10/10/2010
TDT Rip C33 per Borinot

Nom del fitxer: Els nens de Rússia - Jaime Camino (2001) [TDT Rip C33 per a rucatala.org] per Borinot.avi

Mida del fitxer: 950 MB

[Pel·lícula documental]
Vàlid: Sí [AVI]
Duració: 01:31:23
Completa: Sí

[Vídeo]
Resolució: 680x380
Còdec: XviD MPEG-4 codec
MPS : 25,00
BitRate: 1320 Kbps
Factor de qualitat: 0,20 b/px

[Àudio]
Còdec: MPEG 1 or 2 Audio Layer 3 (MP3)
Nombre de canals : 2
Velocitat de mostra: 48000 Hz
BitRate: 128 Kbps

ELS NENS DE RÚSSIA - LOS NIÑOS DE RUSIA (2001)

Idioma versió original: Russian | Spanish
Producció: Tibidabo Films amb la participació de TVC, TVE i Vía Digital.
Direcció: Jaime Camino
Durada: 93 minuts
Guió: Jaime Camino
Fotografia: Martín Ardanaz, Arturo Olmo, Rafael Solís

El testimoni del que els va tocar viure a uns nens que van haver de marxar del país durant la Guerra Civil espanyola.

A la primavera de 1937, en plena Guerra Civil espanyola, el País Basc, Santander i Astúries havien quedat isolades de la resta de la República. L'exèrcit del general Franco atacava amb duresa i s'intuïa que la resistència seria impossible.

Les autoritats republicanes, davant la violència dels bombardejos i les difícils condicions de vida de la població assetjada, decideixen organitzar un sistema d'evacuació per allunyar els nens del perill. Desenes de milers de nens, orfes de guerra, fills de combatents al front (fins i tot, les dones van haver d'agafar les armes) i molts altres nens en situacions similars van ser acollits en centres d'assistència que depenien de la República.

Però, a mesura que la guerra avança, mantenir aquests centres es va fent cada vegada més difícil i les autoritats decideixen enviar els nens a països estrangers.

Governs i institucions de Bèlgica, Anglaterra, Dinamarca, Suïssa, Mèxic i l'URSS s'ofereixen, en la mesura de les seves possibilitats, per acollir aquests nens. Durant dos anys sortiran d'Espanya 34.000 nens, d'entre cinc i quinze anys. La majoria tornaran abans que s'acabi la guerra; altres trigaran més: els evacuats a la Unió Soviètica no ho podran fer fins al 1956.

Aquests últims són uns 3.000 nens, amb els que els cuidaven i els professors. L'expedició més important cap a Rússia surt de Bilbao el juny de 1937. La majoria dels 2.000 nens que formen aquest grup són bascos, molts desembarquen a França, tot i que la majoria, uns 1.500, tenen el port de Leningrad com a destí.

Els esdeveniments històrics impediran a aquests nens tornar a Espanya; van haver d'esperar fins al 1956, quan, ja adults, els que ho van desitjar ho van poder fer. Aleshores, molts van preferir quedar-se a la Unió Soviètica. Els que van decidir tornar al seu país es van trobar un medi hostil; els que no van aconseguir adaptar-se a l'Espanya de Franco van acabar tornant a l'URSS. Altres van marxar a Cuba.

Aquesta és la història que els va tocar viure a alguns dels "nens de Rússia". I el documental ho explica a través de les seves confessions i reflexions. Els testimonis gràfics, és a dir, cartes, escrits, premsa, fotografies i pel·lícules, enriqueixen, violenten, contradiuen i tergiversen la narració verbal dels protagonistes.

Fins ara, se sabia molt poc del que va passar amb aquests nens: Què els passava a les famílies que decidien protegir els seus fills enviant-los a Rússia? Com va ser el moment de la separació? Com van patir els fills? Què els va passar als pares? Hi va haver correspondència entre ells? Com els van rebre a Rússia? En quines condicions van viure allà? Molts dels nens són orfes. Es converteix Stalin en un pare putatiu per a ells? Passa una cosa semblant amb la figura de Dolores Ibarruri, "Pasionaria"? A mesura que van creixent, es fa proselitisme entre ells perquè ingressin al partit comunista espanyol o soviètic? Des del final de la Guerra Mundial fins a la tornada del primer contingent de "nens de Rússia" passen onze anys, mentre que la majoria d'acollits en altres països europeus tornen en acabar la Guerra Civil espanyola, per què? El govern de Franco temia la influència ideològica dels que tornaven. Va aprofitar el govern soviètic la tornada dels nens i nenes per a tasques d'espionatge o d'agitació? I el partit comunista espanyol? Quin tipus de prevenció va fer el govern espanyol? Alguns nens, en plena Guerra Mundial, van abandonar les colònies on s'havien refugiat amb la intenció de tornar a Espanya. Què els va passar?

El documental "Els nens de Rússia" aborda aquestes i moltes altres qüestions relacionades amb una part de la història molt poc coneguda.


 Nom d'Usuari  Puntuació  Data  

  Sense comentaris  


Site Meter
L'ús d'aquesta pàgina web implica la lectura i acceptació de la Normativa
En línia des del 14 de desembre de 2004, per i per a la comunitat eD2k
Modificacions i disseny per Comparteix © 2004-2011 - País Valencià