Comparteix.tk - Directori d'enllaos (elinks) per a la xarxa eDonkey2000 (eD2k) / eMule Sí a TV3 al País Valencià
INICI Afegeix un eLink Novetats Populars Fòrums TOP 10 Mapa de categories Enllaços
 Ubicació >> Arrel >> Programes de TV >> 30 Minuts RSS

  Avançada 


 Títol  La pau en joc (ID: 4692)
Gràfic comparatiu de vots
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 eLink  ed2k://|file|30%20minuts.Euskadi.La%20pau%20en%20j ...  
 Puntua  Vots: 1 | Puntuació:8.00 punts
 Detalls  Mida: 200.04 Mb | Format: ? | Historial eD2K
 Altres  Visualitzacions: 672 | Descàrregues: 286 | Comentaris: 0
 Enviat  Per drax el 23/03/2006
 Imatge   201767855.jpg (9.9K)
per Maculets

Sembla que les perspectives d'avançar cap una sortida de pau en el conflicte basc, que fa tants anys que s'arrossega, han omplert d'il·lusió una part de la societat basca, que aposta per un diàleg entre tots els sectors. Mai com fins ara s'havia vist la possibilitat de trobar una sortida que acabés amb el soroll de les armes. Altres sectors bascos mostren en el reportatge el seu escepticisme i veuen encara lluny una possible solució a la violència, després del fracàs d'altres temptatives de diàleg amb els sectors pròxims a ETA, i creuen que és impossible el diàleg amb els que s'han acostumat a disparar contra els discrepants, a assassinar els dissidents.

El reportatge de "30 minuts" recull aquestes expectatives contradictòries de la societat basca, la majoria de la qual vol que s'acabi d'una vegada per totes amb la violència, mentre continuen les bombes i l'activitat d'ETA en aquestes últimes setmanes, amenaçant empresaris i fent pressió per continuar recollint l'impost revolucionari.

Els sectors de l'esquerra "abertzale" són els que es mostraven més optimistes fa uns dies sobre la possibilitat d'establir un procés que portés al silenci de les armes, però els fets de les últimes setmanes han tornat a mostrar amb tota evidència la divisió basca. La mort de dos etarres a la presó, el fracàs de la vaga general d'aquesta última setmana, la renovada activitat de la pressió sobre les seus dels partits, amb llançaments de còctels Molotov, i els actes de "kale borroka", semblen indicar que les contradiccions basques continuen.

Entre les persones entrevistades destaquem el sacerdot Alec Reid, un capellà irlandes que va ser mediador en el conflicte d'Irlanda del Nord i que ara passa la major part del temps al País Basc, on aporta la seva experiència com a mediador. En el reportatge, també hi sortiran víctimes de la violència, expresos d'ETA, analistes polítics i representats dels diferents sectors de la societat basca que aporten les seves opnions sobre el complicat moment que es viu al País Basc.


 Nom d'Usuari  Puntuació  Data  

  Sense comentaris  


Site Meter
L'ús d'aquesta pàgina web implica la lectura i acceptació de la Normativa
En línia des del 14 de desembre de 2004, per i per a la comunitat eD2k
Modificacions i disseny per Comparteix © 2004-2011 - País Valencià