Comparteix.tk - Directori d'enllaos (elinks) per a la xarxa eDonkey2000 (eD2k) / eMule Sí a TV3 al País Valencià
INICI Afegeix un eLink Novetats Populars Fòrums TOP 10 Mapa de categories Enllaços
 Ubicació >> Arrel >> Programes de TV >> 30 Minuts RSS

  Avançada 


 Títol  L'altra cara del somni (ID: 3937)
Gràfic comparatiu de vots
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 eLink  ed2k://|file|30%20minuts%20-%20L'altra%20cara%20de ...  
 Puntua  Vots: 1 | Puntuació:7.00 punts
 Detalls  Mida: 238.75 Mb | Format: Avi | Historial eD2K
 Altres  Visualitzacions: 832 | Descàrregues: 211 | Comentaris: 0
 Enviat  Per Nava el 15/01/2006
 Imatge   30 minuts.gif (6.2K)
Divx 5 català. SATRip. Àudio: MP3 140 kbps. Emès el 08/01/2006

Un reportatge de Francesc Besses i Mònica Bassols. Edició: Agustí Poch.


A Barcelona, cada vegada queden menys solars on poder construir i els preus dels pisos són tan elevats que molta gent ha anat a viure fora de la ciutat. Tota la regió metropolitana, no tan sols la més pròxima, ha notat aquest creixement urbanístic. Moltes poblacions han doblat el nombre d'habitants en deu anys. I ara, el principal problema per als ajuntaments és poder oferir els serveis bàsics que reclama la seva població.
El finançament municipal ha atrapat molts ajuntaments que veuen en la venda de sòl, les requalificacions de terrenys i els permisos d'obres la principal font d'ingressos. Enfront d'aquesta manera d'actuar han sorgit per tot arreu plataformes i moviments socials en contra d'aquestes pràctiques. Defensen el territori i acusen sovint ajuntaments i promotores immobiliàries d'especulació.

"30 Minuts" aborda aquesta problemàtica, però també la manera com ha anat el creixement urbanístic a la regió metropolitana. La dispersió ha estat en molts casos el model seguit: molts municipis han apostat per la construcció de cases aïllades o adossades. De fet, en els últims 20 anys, a la província de Barcelona s'ha construït a un ritme d'una casa unifamiliar per hora.

El programa mostra el cas concret d'uns veïns de Sant Quirze del Vallès que han optat per viure en una casa unifamiliar. Per a ells s'ha fet realitat un somni. Però l'Ajuntament reconeix que ha estat un model de creixement equivocat que ara els està passant factura.

Un cas ben diferent és l'anomenat Pla Caufec, a Esplugues de Llobregat. A tocar de Collserola es volen construir més de 700 habitatges, blocs d'oficines i un centre comercial. El projecte ha provocat les queixes de plataformes i associacions de veïns, però també d'alguns urbanistes que el consideren desproporcionat i especulatiu.

A "L'altra cara del somni", participen també el president de l'Associació de Promotors, Enric Reyna, l'arquitecte Agapit Borràs i el professor de Geografia Urbana de la UAB, Francesc Muñoz, a més de veïns i responsables polítics.

Com s'ha d'encarar aquesta situació i quines iniciatives i propostes calen per redreçar-la? Aquesta és la qüestió que s'aborda en la part final del reportatge enregistrat a diverses comarques de l'àrea metropolitana.


 Nom d'Usuari  Puntuació  Data  

  Sense comentaris  


Site Meter
L'ús d'aquesta pàgina web implica la lectura i acceptació de la Normativa
En línia des del 14 de desembre de 2004, per i per a la comunitat eD2k
Modificacions i disseny per Comparteix © 2004-2011 - País Valencià