Comparteix.tk - Directori d'enllaos (elinks) per a la xarxa eDonkey2000 (eD2k) / eMule Sí a TV3 al País Valencià
INICI Afegeix un eLink Novetats Populars Fòrums TOP 10 Mapa de categories Enllaços
 Ubicació >> Arrel >> Programes de TV >> 30 Minuts RSS

  Avançada 


 Títol  Perill neonazi (ID: 1289)
Gràfic comparatiu de vots
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 eLink  ed2k://|file|documental%2030%20minuts%20tv3%20el%2 ...  
 Puntua  Vots: 1 | Puntuació:10.00 punts
 Detalls  Mida: 225.48 Mb | Format: ? | Historial eD2K
 Altres  Visualitzacions: 1022 | Descàrregues: 611 | Comentaris: 0
 Enviat  Per Drax el 14/05/2005
docucat

Al reportatge, veurem com s'organitzen alguns grups neonazis, que són filmats per primer cop en reunions on es preparen i discuteixen les estratègies feixistes. Assistirem a alguna de les seves demostracions, per exemple a Dresden, on van commemorar l'aniversari dels bombardejos dels aliats sobre la ciutat.

La creixent activitat dels grups neonazis alemanys resulta cada cop més insuportable per al govern i els partits democràtics del país. El govern intenta presentar un projecte de llei per restringir el dret de reunió dels grups neonazis, que, sobretot a l'est, guanyen presència política i ciutadana. Es volen impedir manifestacions neonazis, actes que incitin a l'odi racial o que insultin la memòria de les víctimes del nazisme, en un mes en què la presència de la memòria de l'extermini serà ben pública ja que, pròximament, es compleix el 60 aniversari de l'alliberament dels camps d'extermini de Mauthausen i Ravensbrück, i al maig s'inaugurarà, a Berlín, un monument en record de les víctimes.

Aquí o allà, però, es donen accions dels neonazis que intenten acaparar l'atenció pública. La setmana passada, els Mossos d'Esquadra van detenir a Girona una persona que distribuïa música nazi, per apologia del genocidi. A Alemanya, en les últimes eleccions del Parlament regional de Saxònia, a la tardor de l'any passat, el partit NPD, considerat d'extrema dreta, va obtenir representació parlamentària per primer cop en 36 anys d'història: un 9,2 % dels vots i 12 diputats, un menys que els socialdemòcrates. Aquest resultats van activar l'alarma.

Al reportatge, veurem com s'organitzen alguns d'aquest grups, que són filmats per primer cop en reunions on es preparen i discuteixen les estratègies feixistes. Assistirem a alguna de les seves demostracions, per exemple a Dresden, on van commemorar l'aniversari dels bombardejos dels aliats sobre la ciutat, i analizarem com el Partit Neonazi, el NPD, ha anat guanyant influència a les ciutats de l'est d'Alemanya. En concret, visitarem algunes de les ciutats de Saxònia, a tocar de la República Txeca, on l'extrema dreta va superar el 20 per cent dels vots, com, per exemple, al poble de Heinhardt Dorfchoener. En el programa, també es mostra com es poden aconseguir materials de propaganda nazis prohibits, fàcils de trobar creuant la frontera amb la República Txeca. "El perill neonazi" denuncia, d'aquesta manera, la creixent presència ultradretana a la zona.


 Nom d'Usuari  Puntuació  Data  

  Sense comentaris  


Site Meter
L'ús d'aquesta pàgina web implica la lectura i acceptació de la Normativa
En línia des del 14 de desembre de 2004, per i per a la comunitat eD2k
Modificacions i disseny per Comparteix © 2004-2011 - País Valencià