Comparteix.tk - Directori d'enllaos (elinks) per a la xarxa eDonkey2000 (eD2k) / eMule Sí a TV3 al País Valencià
INICI Afegeix un eLink Novetats Populars Fòrums TOP 10 Mapa de categories Enllaços
 Ubicació >> Arrel >> Programes de TV >> 30 Minuts RSS

  Avançada 


 Títol  El robatori dels segles (ID: 1288)
Gràfic comparatiu de vots
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 eLink  ed2k://|file|documental%2030%20minuts%20tv3%20iraq ...  
 Puntua  Vots: 0 | Puntuació:0.00 punts
 Detalls  Mida: 277.01 Mb | Format: ? | Historial eD2K
 Altres  Visualitzacions: 853 | Descàrregues: 175 | Comentaris: 0
 Enviat  Per Drax el 14/05/2005
docucat

Aquest reportatge explica l'espoliació a l'engròs de tot un país, l'Iraq, per part de bandes organitzades de delinqüents. Darrere d'això hi ha col·leccionistes del Canadà, els Estats Units, Suïssa o Noruega que compren antiguitats insubstituïbles per valor de milions d'euros. Després de la caiguda de Saddam Hussein, a l'Iraq hi va haver uns dies de caos i pillatge sense precedents.

El reportatge segueix el rastre d'algunes de les peces que van ser robades i demostra com des del primer moment van actuar bandes organitzades que ja tenien "col·locats" a col·leccionistes de moltes parts del món els objectes resultat d'una espoliació que va començar tot just quan arribaven els soldats nord-americans a Bagdad, aprofitant els moments de desconcert i caos.

A l'Iraq, el pillatge sistemàtic dels jaciments arqueològics més antics de la civilització occidental va començar a mitjans dels anys noranta, i alimenta una xarxa internacional de contraban que és potser la més gran de tota la història de l'arqueologia. El seu botí, format per tresors de valor incalculable, que representen fites de les primeres civilitzacions, com ara la invenció de l'escriptura o de la roda, acaba convertit en peces "legals" als millors museus i col·leccions del món.

Amb beneficis econòmics tan desmesurats és natural que el tràfic d'antiguitats estigui envoltat de violència. Perseguir aquests delinqüents és la feina d'una sèrie d'agents infiltrats, de policies especialitzats en arqueologia, de militars nord-americans i d'agents de l'FBI. El reportatge subratlla el significat transcendental d'aquests tresors, però també mostra els escenaris de l'espoliació i parla de la gent que els ven i de la que els compra.


 Nom d'Usuari  Puntuació  Data  

  Sense comentaris  


Site Meter
L'ús d'aquesta pàgina web implica la lectura i acceptació de la Normativa
En línia des del 14 de desembre de 2004, per i per a la comunitat eD2k
Modificacions i disseny per Comparteix © 2004-2011 - País Valencià