Comparteix.tk - Directori d'enllaos (elinks) per a la xarxa eDonkey2000 (eD2k) / eMule Sí a TV3 al País Valencià
INICI Afegeix un eLink Novetats Populars Fòrums TOP 10 Mapa de categories Enllaços
 Ubicació >> Arrel >> Programes de TV >> 30 Minuts RSS

  Avançada 


 Títol  Sumari secret (ID: 1279)
Gràfic comparatiu de vots
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 eLink  ed2k://|file|documental%2030%20minuts%20tv3%20carr ...  
 Puntua  Vots: 1 | Puntuació:9.00 punts
 Detalls  Mida: 500.11 Mb | Format: ? | Historial eD2K
 Altres  Visualitzacions: 374 | Descàrregues: 83 | Comentaris: 0
 Enviat  Per Drax el 14/05/2005
docucat

El 20 de desembre de 1973, ara fa trenta anys, la dictadura de Franco va rebre el cop més dur de tota la seva història: el president del govern, l'almirall Carrero Blanco, la mà dreta del dictador, la persona en qui Franco confiava per mantenir el país "lligat i ben lligat" quan ell faltés, volava enlaire, víctima d'un atemptat.

Els autors del magnicidi eren membres d'ETA, una organització terrorista que havia iniciat les seves accions armades pocs anys abans i que mai havia actuat fora del País Basc. Fins a aquell moment, l'única mort premeditada que havia comès ETA havia estat la del comissari de Sant Sebastià Melitón Manzanas, un destacat agent de la brigada politicosocial, la temuda policia política del franquisme.

Ara, al cap de trenta anys, el sumari del cas Carrero ha deixat de ser secret. A través d'aquest document judicial -al qual ha tingut accés el programa "30 Minuts"- és possible comprovar que la dictadura tenia els peus de fang: la seva policia no només va ser incapaç de protegir el president del govern sinó que ni tan sols va detectar la presència de comandos d'ETA a Madrid durant tot un any. Al llarg dels dos anys següents, les poques detencions relacionades amb el cas només van ser fruit de casualitats, malgrat que, des del mateix moment de l'atemptat, diferents testimonis havien identificat nombrosos membres d'ETA.

Els errors en la investigació van ser considerables: des de la mort d'un jove cambrer que no tenia res a veure amb l'assassinat de Carrero, a la detenció d'una jove finlandesa que va anar a parar a la presó per una denúncia anònima, passant pel fet que la policia es va haver d'assabentar a través de la premsa, deu dies després de l'explosió, que un altre cotxe, que havia estat retirat del lloc de l'atemptat i traslladat a un dipòsit municipal, estava carregat d'explosius. El sumari va anar arrossegant-se per les jurisdiccions civils i militars fins que el 1977, amb la transició a la democràcia, els implicats van ser amnistiats i l'assassinat de Carrero considerat un delicte polític.


 Nom d'Usuari  Puntuació  Data  

  Sense comentaris  


Site Meter
L'ús d'aquesta pàgina web implica la lectura i acceptació de la Normativa
En línia des del 14 de desembre de 2004, per i per a la comunitat eD2k
Modificacions i disseny per Comparteix © 2004-2011 - País Valencià