Comparteix.tk - Directori d'enllaos (elinks) per a la xarxa eDonkey2000 (eD2k) / eMule Sí a TV3 al País Valencià
INICI Afegeix un eLink Novetats Populars Fòrums TOP 10 Mapa de categories Enllaços
 Ubicació >> Arrel >> Programes de TV >> 30 Minuts RSS

  Avançada 


 Títol  El mediterrani, la mar de conflictes (ID: 1259)
Gràfic comparatiu de vots
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 eLink  ed2k://|file|documental%2030%20minuts%20tv3%20el%2 ...  
 Puntua  Vots: 0 | Puntuació:0.00 punts
 Detalls  Mida: 181.01 Mb | Format: ? | Historial eD2K
 Altres  Visualitzacions: 768 | Descàrregues: 128 | Comentaris: 0
 Enviat  Per Drax el 11/05/2005
docucat

El Mediterrani està perdent la capacitat de reproduir els peixos que s'hi capturen? Està en perill, la pesca al Mediterrani?

En 10 anys, les captures de peix a les costes de Catalunya han caigut a la meitat. Cada cop hi ha menys peix i menys pescadors. Els professionals de la mar, científics i pescadors, han donat la veu d'alarma. Els biòlegs estan d'acord que el pitjor impacte que rep el mar és el que provoca la pesca, perquè l'agressió que pateix amb determinades arts, i amb la intensitat amb què es pesca, deixa el medi marí molt més vulnerable davant d'altres agressions com ara la contaminació. La situació crítica que viu la pesca a Catalunya és comuna a tot el Mediterrani, especialment a l'occidental, on hi ha les principals flotes.

Un equip de "30 minuts" ha parlat amb pescadors, amb investigadors, amb ecologistes i amb representants governamentals de Catalunya, del Marroc i d'Itàlia, països que exemplifiquen situacions que passen o han passat a tot arreu.

El port de Tarragona ha patit una davallada espectacular en les captures -especialment de peix blau-. Els reporters de "30 Minuts" s'han enrolat en una barca de les de la llum, les que pesquen de nit. Els pescadors són conscients de la necessitat de les vedes -que són voluntàries i que ells segueixen cada any- i demanen que es restringeixi l'entrada de pesquers d'altres zones. L'equip ha estat testimoni de com els inspectors de la Generalitat troben un d'aquests vaixells, provinent d'Almeria, a Blanes. Els inspectors vigilen el compliment de la normativa, que passa per pescar a una determinada distància de la costa, amb la mida reglamentària de les malles i amb el rebuig del peix immadur. Pescar massa i massa petit; una combinació letal pel futur dels recursos.


 Nom d'Usuari  Puntuació  Data  

  Sense comentaris  


Site Meter
L'ús d'aquesta pàgina web implica la lectura i acceptació de la Normativa
En línia des del 14 de desembre de 2004, per i per a la comunitat eD2k
Modificacions i disseny per Comparteix © 2004-2011 - País Valencià