Comparteix.tk - Directori d'enllaos (elinks) per a la xarxa eDonkey2000 (eD2k) / eMule Sí a TV3 al País Valencià
INICI Afegeix un eLink Novetats Populars Fòrums TOP 10 Mapa de categories Enllaços
 Ubicació >> Arrel >> Programes de TV >> 30 Minuts RSS

  Avançada 


 Títol  Guerrers per llogar (ID: 1235)
Gràfic comparatiu de vots
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 eLink  ed2k://|file|documental%2030%20minuts%20tv3%20Guer ...  
 Puntua  Vots: 1 | Puntuació:8.00 punts
 Detalls  Mida: 349.93 Mb | Format: ? | Historial eD2K
 Altres  Visualitzacions: 778 | Descàrregues: 327 | Comentaris: 0
 Enviat  Per Drax el 10/05/2005
docucat

GUERRERS PER LLOGAR
La guerra es convertirà en una activitat comercial? L'existència d'empreses privades dedicades a la guerra és relativament nova, però ja han actuat en conflictes a Àfrica, a l'Amèrica del Sud i als Balcans. Actualment, gairebé totes aquestes empreses són a l'Iraq perquè, per a les empreses, aquest país s'ha convertit en un gran mercat. A l'Iraq treballen més de 15.000 militars privats de vuitanta empreses al costat dels soldats de la coalició. Aquest contingent representa la segona força militar del país, ja que supera el de la Gran Bretanya. Els militars privats entrenen l'exèrcit iraquià, vigilen instal·lacions petrolieres i edificis oficials, fan d'escorta a homes de negocis... Els governs de la coalició reconeixen que recorren als serveis d'empreses privades per fer feines que les seves tropes, dedicades als combats, no poden fer durant el conflicte, però els fets demostren que aquestes empreses privades també han participat en enfrontaments militars i que els seus homes no dubten, si cal, a respondre els atacs.

La presència d'aquests militars privats provoca molts interrogants. Per exemple: d'on surten i com es recluten els mercenaris? A l'Iraq, la demanda és tan gran que les empreses no poden filar gaire prim a l'hora de seleccionar un personal disposat a jugar-se la vida per diners i pel gust per l'aventura. Justament, un dels mercenaris que va entrevistar l'equip del programa, Fabrizio Quattrocchi, va ser segrestat al cap de poques setmanes i va morir d'un tret al clatell. Tampoc és gaire clar qui controla les empreses militars privades ni quina legislació s'ha d'aplicar si la seva actuació provoca danys o víctimes. No hi ha resposta oficial a aquests interrogants.

La nova tendència a la privatització de la guerra ha fet un pas de gegant a l'Iraq, i els resultats que doni en aquest país determinaran, sens dubte, si la tendència es consolida i s'aplica de manera més general arreu del món o no.

Un reportatge de M. Heiniger i Jean-Philippe Ceppi.
Temps Present. TSR.


 Nom d'Usuari  Puntuació  Data  

  Sense comentaris  


Site Meter
L'ús d'aquesta pàgina web implica la lectura i acceptació de la Normativa
En línia des del 14 de desembre de 2004, per i per a la comunitat eD2k
Modificacions i disseny per Comparteix © 2004-2011 - País Valencià