Comparteix.tk - Directori d'enllaos (elinks) per a la xarxa eDonkey2000 (eD2k) / eMule Sí a TV3 al País Valencià
INICI Afegeix un eLink Novetats Populars Fòrums TOP 10 Mapa de categories Enllaços
 Ubicació >> Arrel >> Programes de TV >> 30 Minuts RSS

  Avançada 


 Títol  El dilema kurt (ID: 1233)
Gràfic comparatiu de vots
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 eLink  ed2k://|file|documental%2030%20minuts%20tv3%20el%2 ...  
 Puntua  Vots: 0 | Puntuació:0.00 punts
 Detalls  Mida: 250.09 Mb | Format: ? | Historial eD2K
 Altres  Visualitzacions: 739 | Descàrregues: 132 | Comentaris: 0
 Enviat  Per Drax el 10/05/2005
docucat


Després de les eleccions del dia 30, el nou parlament iraquià haurà de redactar una nova Constitució. Serà el moment de la veritat per als kurds. Nechirvan Barzani, president del govern kurd, amenaça que si la nova Constitució no reconeix un estat federal i la ciutat de Kirkuk no s'integra plenament al Kurdistan trencaran la baralla:

"Nosaltres, com a kurds, de cap manera estem disposats a renunciar als nostres "peshmergas" i al nostre exèrcit fins que no tinguem garanties. Conservarem les nostres tropes, el que tenim ara. L'exèrcit de "peshmergas" no és una milícia, són la garantia dels drets nacionals del poble kurd."

Tot i això, l'altre principal dirigent kurd, el líder de l'UPK, Jalal Talabani, afirma que ha arribat el moment que són els iraquians els que han de decidir: "Ara hem de governar-nos nosaltres mateixos, hem de celebrar eleccions, designar el nostre govern. Quan les nostres forces estiguin consolidades, aleshores els direm als americans i als aliats: moltes gràcies i adéu. Bye, bye."
Aquest diumenge, tot i la situació d'inseguretat, està previst que se celebrin eleccions a l'Iraq. En una setmana crucial per al futur d'aquest país, "30 minuts" s'acosta a la realitat del Kurdistan, una de les tres grans comunitats que haurà de buscar un acord de convivència amb el futur govern i la Constitució que han de sortir del comicis. Tot i que els Kurds representen aproximadament un 20 per cent de la població iraquiana, és un dels grups més desconeguts del mosaic ètnic de l'Iraq.


 Nom d'Usuari  Puntuació  Data  

  Sense comentaris  


Site Meter
L'ús d'aquesta pàgina web implica la lectura i acceptació de la Normativa
En línia des del 14 de desembre de 2004, per i per a la comunitat eD2k
Modificacions i disseny per Comparteix © 2004-2011 - País Valencià