Comparteix.tk - Directori d'enllaos (elinks) per a la xarxa eDonkey2000 (eD2k) / eMule Sí a TV3 al País Valencià
INICI Afegeix un eLink Novetats Populars Fòrums TOP 10 Mapa de categories Enllaços
 Ubicació >> Arrel >> Lectura RSS

  Avançada 


 Títol  Transició política i partits polítics al País Valencià (ID: 1004)
Gràfic comparatiu de vots
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 eLink  ed2k://|file|Transici%C3%B3.pol%C3%ADtica.i.partit ...  
 Puntua  Vots: 0 | Puntuació:0.00 punts
 Detalls  Mida: 248.93 Kb | Format: PDF | Historial eD2K
 Altres  Visualitzacions: 502 | Descàrregues: 223 | Comentaris: 0
 Enviat  Per simkin el 10/03/2005
Partits i conformació d'elits polítiques autonòmiques. Transició política i partits polítics al País Valencià. (Institut de Ciències Polítiques i Socials, 2000, 68p.)

"L’objecte d’aquest treball és fer un estudi exploratori de la realitat política valenciana del darrer quart de segle, detenint-nos especialment en l’anàlisi dels trets singulars de la transició política valenciana a la democràcia i a l’autonomia, així com en el procés de conformació de les noves elits polítiques i dels partits.

De bon començament, som conscients que la realitat política valenciana contemporània és relativament poc coneguda, dins i fora del País Valencià, i que ha sigut el centre d’escassos estudis politològics, tot i que la particularitat identitària valenciana haja provocat un debat extens i no exempt d’interès. Assumim, per tant, les limitacions que es puguen derivar d’aquest fet i destaquem que les aportacions que puguem fer-hi caldrà considerar-les amb un grau de provisionalitat superior al dels estudis sobre realitats amb una tradició d’anàlisis major per part de la ciència política.

Tractem d’explicar, també, perquè la transició política va tenir una dinàmica singularment complexa al País Valencià, va generar una divisió social important i es va tancar sense haver aconseguit un consens intern suficient sobre els elements identitaris col·lectius. Cal dir que, quan afirmem la complexitat de la transició valenciana, ens referim en realitat a la conflictivitat que des de les primeres eleccions democràtiques va desenvolupar-se a dins la societat valenciana, amb un grau de manifestacions d’intol·lerància i violència superior al que va produir-se a la resta de territoris de l’estat, excepció feta de l’àrea basco-navarresa. Si bé la limitada capacitat del País Valencià per condicionar o influir decisivament a Espanya, i el fet que les accions més violentes del conflicte valencià tinguessen una motivació integradora i reforcessen la visió d’una Espanya uniforme (predominant tradicionalment als centres de poder de l’estat) ha contribuït a fer-ne una realitat més aviat desconeguda o a generar, quan hi ha hagut algun tipus d’interès per conèixer-la, una imatge de societat cofoia i enfrontada en discussions bizantines i inacabables sobre qüestions de poc interès."


 Nom d'Usuari  Puntuació  Data  

  Sense comentaris  


Site Meter
L'ús d'aquesta pàgina web implica la lectura i acceptació de la Normativa
En línia des del 14 de desembre de 2004, per i per a la comunitat eD2k
Modificacions i disseny per Comparteix © 2004-2011 - País Valencià