Comparteix.tk - Directori d'enllaços (elinks) per a la xarxa eDonkey2000 (eD2k) / eMule Sí a TV3 al País Valencià

No esteu identificat.

#1 20-12-2010 08:20:27

simkin
Administrator
Ubicació: País Valencià
Registrat: 15-04-2005
Missatges: 545
Web

La llei Sinde

La llei Sinde esquiva al ple del Congrés
Una comissió tècnica debatrà la seua parovació el 21 de Desembre

Segons denúncia un comunicat de Xarxa Sostenible, la intenció del Govern és debatre i aprovar la Llei d'Economia Sostenible, en l'interior de la qual està la coneguda "llei Sinde" dimarts que ve 21 de desembre en la Comissió d'Economia i Hisenda.

La llei Sinde arriba al seu últim tràmit

A través d'un mecanisme legislatiu cridat “competència legislativa plena” el Govern pretén aprovar la Llei Sinde i passar-la directament al Senat. Aquesta filtració es va conèixer el dimarts a la nit entre el col·lectiu de Hacktivistes. Habitualment aquestes comissions s'usen per a lleis de menor importància, tècniques i amb un ampli consens social. A més, al triar aquest mecanisme, una vegada la llei haja estat esmenada i votada en el Senat, es poden ignorar les esmenes del Senat i amb una sola votació en el Congrés deixar-la com va eixir de la comissió.

Segons denuncia Hacktivistes, els cables filtrats per WikiLeaks relacionats amb la Llei Sinde han destapat que aquesta és una estratègia del Govern nord-americà i en la qual el Govern espanyol ha seguit el camí marcat per aquest i els lobbies de grans empreses com Microsoft, Apple o IBM. "El govern nord americà no vol que la llei siga afeblida per les esmenes", es pot llegir en un dels cables publicats per El País.

En altre cable es pot llegir: “El representant a Espanya de Business Programari Alliance [lobby que agrupa a Microsoft, Apple, IBM i altres gegants del programari privatiu] diu que està rebent tota la cooperació que vol del Ministeri d'Indústria”. A més a més des dels col·lectius en defensa d'una xarxa lliure i neutral denuncien que falten per publicar més de 100 cables relacionats amb el tema.

Quant a la comissió del 21 de desembre sembla que el govern ja conta amb els suports de Coalició Canària, del Partit Nacionalista Basc i que està a punt d'aconseguir el suport de Convergència i Unió, segons informa Xarxa Sostenible. Per aquest motiu, aquests fan especial èmfasi a pressionar i mobilitzar a les bases d'aquests partits perquè facen canviar la decisió de les seues directives.

David Ribero, 15 de desembre de 2010, Diagonal 139
Traduït amb Internostrum.

Desconnectat

 

#2 21-12-2010 08:01:17

simkin
Administrator
Ubicació: País Valencià
Registrat: 15-04-2005
Missatges: 545
Web

Re: La llei Sinde

Desconnectat

 

Peu del fòrum

Powered by FluxBBSite Meter
L'ús d'aquesta pàgina web implica la lectura i acceptació de la Normativa
En línia des del 14 de desembre de 2004, per i per a la comunitat eD2k
Modificacions i disseny per Comparteix © 2004-2010 - País Valencià